Hastane Afet Planı çerçevesinde toplu öğrenci zehirlenme tatbikatı düzenlendi.
30 Mayıs 2023

Hastane Afet Planı çerçevesinde, olası bir zehirlenme durumunda etkili bir müdahale sağlamak amacıyla toplu öğrenci zehirlenme tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Aydın Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde  Sağlık Hizmetleri Birimi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Tatbikat, gerçek bir zehirlenme senaryosu üzerine kuruldu ve öğrencilerin önceden belirlenen bir gıda kaynağından zehirlendikleri varsayıldı. Hastane Acil Servisi ve 112 Ambulans ekipleri hızla olay yerine sevk edildi ve etkili bir müdahale süreci uygulandı.

Tatbikat, hastane personeli, sağlık görevlileri ve 112 ekipleri arasındaki koordinasyonu ve iletişimi test etmek için tasarlandı. Öğrenciler, hastaneye getirilerek acil servis süreci, triaj işlemleri ve zehirlenme tedavisi konusunda eğitimli sağlık personeli tarafından yönlendirildi.

Tatbikat sonucunda, afet durumlarına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etme kabiliyetinin artırılması hedeflendi. Ekip çalışması, iletişim protokolleri ve acil durum planlaması konularında deneyim kazanılması, toplumun afetlere karşı daha güvenli ve hazırlıklı olmasına katkı sağlamaktadır.

• Toplu Öğrenci Zehirlenme Tatbikatı