Hastanemizde Suda Doğum Yöntemi (HET) ile doğum gerçekleştirildi.
12 Nisan 2023

Hastanemiz Kadın Doğum Acil Servisine doğum sancısı ile başvuran ve ilk gebeliği olan hastamız Aysun Oskay; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bilgesu Çetinel Kaygun  ve Ebe Arzu Türközü tarafından gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra Suda Doğum ünitesinde 15'er dakikalık aralıklarla anne-bebek iyilik hali takip edilmiş ve  sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirmiştir. Suda doğum (hidroterapi); doğum sürecindeki ağrıları hafifletmeye yardımcı olurken aynı zamanda doğumun ilerlemesine yardımcı olmaktadır. Suyun neden olduğu rahatlatıcı ortam sebebiyle anne ve bebek çok daha az travma ile karşı kaşıya kalır. Anne ve bebeği rahatlatarak daha konforlu bir doğum gerçekleşmesi sağlanmıştır.  Suda Doğum Yöntemi ile doğum yapmak isteyenler Hidroterapi Eşliğinde Travay (HET) ünitemizi ziyaret edebilir,konuyla ilgili Gebe Okulu eğitimlerine katılarak bilgi alabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için 0 256 212 23 00 dahili 3138 den alabilirsiniz.