17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinliği
18 Kasım 2022

Yüreği büyük bedeni küçük minik devleri yani prematüre bebeklerin yaşadıklarına dikkat çekmek, prematüreliğe farkındalığı artırmak amacıyla kutlanan “ 17 Kasım Dünya Prematüre Günü ” dolayısıyla Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Mustafa EKİCİ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Op.Dr. Hakan BULUT, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr. Engin TETİK, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Duygu EREN DAĞLAR, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Mustafa Onur TÜRKKAN, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Hasibe ÖZGEÇEN DİNCEL, Aydın Ağız ve Diş Sağlığ Merkezi Başhekimi Dt. Bahadır TURGUT, Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesi doktor ve hemşireleri, prematüre doğan çocuklar, aileleri ve hastane personelleri katıldı.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmaların ardından Prematüre doğan bebekler ve aileleri ile pasta kesildi.  Pasta kesiminin ardından prematüre bebekleri simgeleyen mor renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı.

• 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinliği