Hastanemizde Pembe Kod ( Bebek Kaçırma ) Tatbikatı Gerçekleştirildi.
08 Şubat 2019

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 2019 yılı planında yer alan eğitimler kapsamında Pembe Kod ( Bebek Kaçırma ) tatbikatı gerçekleştirildi.

Hastanemiz Obstetri Servisinde hazırlanan sernaryo gereği A.S. isimli hasta  uyanarak bebeğin yanında olmadığını fark ederiyor ve hemşire çağrı ziline basarak bağırmaya başlıyor. Görevli hemşireler odaya giderek durumu fark ediyor ve 3333 pembe kod veriliyor. Pembe kod ekibindeki çağrı cihazlarının ekranlarında ikaz sesiyle birlikte Obstetri Servisinden çağrının başlatıldığı görünür. Güvenlik Şefi çağrıyı aldıktan sonra diğer güvenlik görevlilerini telsiz anonsu ile bilgilendirir.  Ekip zaman kaybetmeden görevli olduğu çıkış kapılarını kontrol altına alır, otomatik sisteme dahil olan kapılar kapanır. Kamera odasındaki güvenlik personeli bebeği kaçıranları tesbit ederek eşgal bilgisini ekibe bildirir. Görevli ekip tarafından hastane içinde arama yapılır, kamera kayıtları incelenir. Kamerada kaçıranların acil servise doğru gittiği tespit edilir. Kaçıranlar çıkmak üzere iken acil servis girişinde yakalanır. Pembe kod ekibi olayı kontrol altına alındıktan sonra işlemi sonlandırmak için çağrı verilen telefondan 3333 tuşlayarak çağrı sonlandırılır. Bebek aileye teslim edilir. Emniyet güçlerine haber verilir. Pembe Kod Bildirim Formu doldurulur.

Başhekim Uzm.Dr.Ferdi GÜNEŞ  Pembe Kod tatbikatında emeği geçen tüm personelimize teşekkür etti.

• Pembe Kod ( Bebek Kaçırma ) Tatbikatı