14 Kasım 2018

Hastanemiz 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne ve anne adaylarıyla etkinlik programı düzenlendi.

Hastanemizde düzenlenen etkinlikte,stant açılarak polikliniklere tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları, anne sütünün yararı konusunda bilgi verildi.

Gebe okulumuz ve Obstetri servisin de anne ve anne adaylarına “Anne sütünün önemi ve Emzirme” konulu bilgilendirme yapılarak küçük hediyeler verilerek ikramda bulunuldu.

Başhekim Uzm.Dr. Ferdi GÜNEŞ yaptığı açıklamada, “Hastanemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında anne sütü önemi ile ilgili olarak etkinlik düzenliyoruz. Tüm hafta boyunca Emzirme haftasında anne sütü ve emzirme ile ilgili kurum içinde stant çalışmaları yapılıp, emzirme ve bebek beslenmesini anlatan broşürler dağıtıldı.  İlk 6 ay boyunca bebeklerimize sadece anne sütü vermek onlara sunabileceğimiz en değerli armağandır. Altıncı aydan sonra ek gıdalara başlanmasıyla beraber, emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesi ayrı bir önem taşır. Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun besindir. Anne sütü bebeğe özel bir süt olduğu için bebeğin beslenmesinde bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir besindir. Ayrıca bebeğin ayına ve gelişim sürecine uygun içerikte salgılanır. Bebek prematüre doğmuşsa barsak yapısını olgunlaştıran ve bebeğin hızlı büyümesini sağlayan maddeleri içermektedir. Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması ve sık emzirme ile süt yapımı artar ve emzirme kolaylaşır. Anne sütü bağışıklık sistemini güçlendirirken, aynı zamanda da bebeğin ilk aşısıdır. İlk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde, diyabet(şeker hastalığı), alerji, kusma, ishal, bronşit, menenjit gibi rahatsızlıklar daha az sıklıkta görülür." dedi.

• 1-7 Ekim Emzirme Haftası