Hastanemizde Dünya Prematüre Günü kutlandı.
17 Kasım 2023

Dünyada ve ülkemizde pek çok bebek gelişimini tamamlamadan, zamanından önce, yani prematüre olarak dünyaya gelmektedir. Otuz yedinci gebelik haftasını tamamlamadan dünyaya gelen bebekler prematüre olarak tanımlanır ve dünyada yaklaşık her on bebekten biri prematüre olarak doğmaktadır. Dünyada ve ülkemizde bebek ölümlerinin en sık nedenini oluşturan prematürelik ile ilgili sorunlara dikkat çekmek ve farkındalığı sürdürmek amacıyla, her yıl 17 Kasım "Dünya Prematüre Günü" olarak kutlanmaktadır. Hastanemiz idaresi, prematüreye hizmet veren tüm ekiplerimiz ve prematüre bebek ailelerinin katılımıyla Dünya Prematüre Günü etkinliği düzenlendi. Hastanemiz olarak tüm prematüre bebeklerin ve ailelerinin yanındayız. Minik kahramanların günü kutlu olsun.

• Dünya Prematüre Günü