Hastanemizde doğan Bebeklerimizin kimlikleri Nüfus Müdürlüğüne gitmeden adreslerine gönderilmeye başlanmıştır.

Güncelleme Tarihi: 06/04/2021

Sağlık Bakanlığı; İçişleri Bakanlığı ile işbirliği yaparak hizmet kalitesini yükseltmek ve vatandaşın işini kolaylaştırmak için Doğum Bildirim Sistemi üzerinden Nüfus Tescil İşlemini hayata geçirmiştir. Hastanemizde doğum yapan ailelerin bebeklerinin kimlikleri,ailenin talebi doğrultusunda Nüfus Müdürlüğüne gitmeden adreslerine gönderilmeye başlanmıştır.

Bu hizmet için; Yenidoğan bebeğin hastanemizden henüz taburcu olmamış olması, Bebeğin isminin aile tarafından belirlenmiş olması, Anne ve babanın Türk Vatandaşı olması gerekmektedir.