1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
04 Ekim 2023

“Bebek Dostu Hastane, Anne Dostu Hastane ve Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” ünvanına sahip Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz de 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak, emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte anne ve anne adayları ile bir araya gelen İl Sağlık Müdürümüz Dr.Eser ŞENKUL, anne sütünün çocuk sağlığına büyük katkı sağladığına dikkat çekerek etkinlikte emeği geçen sağlık personellerimize ve anne adaylarına teşekkür etti. Etkinlik hastane Gebe Okulunda eğitim alan gebelere katılım belgelerinin takdim edildi.

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla annelere ve anne adaylarına anne sütünün ve emzirmenin önemi anlatıldı.

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz de 2023 yılı ocak ve ağustos ayları arasında toplam da 2408 doğum gerçekleşmiş olup, sağlıklı doğan tüm bebeklerimizin ilk emzirmesine doğumdan hemen sonra başlanmıştır. Bu annelerimizin 2019’u kadın doğum servislerimizde emzirme hemşiremiz tarafından verilmiş 724 anneye ayrıca ihtiyaç doğrultusunda destek sağlanmıştır. Poliklinik alanlarında ve NST çekimi sırasında 1819 anneye ve 51 babaya poliklinik alanındaki emzirme hemşiremiz tarafından danışmanlık hizmeti verilmiştir. Ayrıca Emzirme Danışmanlığı/Laktasyon-Relaktasyon Polikliniğinde 212 yeni anne bebek çifti ile toplam 584 görüşme sağlanmıştır.

• 1-7 Ekim Emzirme Haftası