Hastanemizde afet planı kapsamında su baskını, kurtarma ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
26 Temmuz 2019

Senaryo gereği dışarıda yağan sağanak yağışla  birlikte hastanenin eksi 1 ve eksi 2 katında rögarların tıkanması nedeniyle su  baskını meydana geldi.Tatbikat saat 14:00 de masa başı saat 15:00 de saha tatbikati olarak gerçekleştirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, su baskını nedeniyle eksi 1 ve 2’inci katta bulunan hastaları kurtarıp suyu tahliye etti. Ayrıca yoğun bakımda bulunan bir hasta ise, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesine nakledildi. Olay anında sağlık hizmetinin aksamaması için de zemin katı girişinde oluşturulan bölgede hastalar tedavi edildi.

Başhekim Uzm. Dr. Ferdi Güneş, “ Hastanemizde olası su baskını durumunda olay yönetimi ve acil müdahale ekiplerinin hazırlıklı olması için kurtarma ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 112 Acil Servis ekipleri ve hastane personelimizin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz tatbikatı başarıyla tamamladık. Olası su baskını ve afet durumunda hastane personelimizin hazır olduğunu görmek bizleri sevindirdi. Tatbikatta katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. ” dedi.

• Hastane Afet Plan Tatbikatı