Ocak ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı etkinliği düzenlendi.
21 Ocak 2019

Hastanemiz Eğitim Birimi tarafından Ocak ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında toplumun bilinçlendirilmesi ve Rahim Ağzı Kanserine dikkat çekilmesi amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Rahim ağzı kanseri; dünyada kadınlarda meme kanseri ve kalın bağırsak kanserinden sonra üçüncü sıklıkta görülürken, ülkemizde dokuzuncu sıradadır. Rahim ağzı kanseri, nedeni tamamen aydınlatılmış bir kanser olup önlenebilir bir hastalıktır.

Ülkemizde rahim ağzı kanseri taramaları ÜCRETSİZ olarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) yapılmaktadır.

Stant çalışması şeklinde düzenlenen etkinliğe; Başhekim Uzm.Dr.Ferdi GÜNEŞ, hastane yönetimi, personelimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirildi.

Halkımıza yönelik düzenlenen ve personelimiz tarafından afiş, broşür ve karşılıklı bilgilendirme ile yapılan etkinlik sırasında vatandaşlara Rahim Ağzı Kanserinin belirtileri, korunma ve önemi hakkında çeşitli bilgiler verildi ve farkındalık oluşturuldu.
Detaylı bilgi için tıklatınız.

• Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı